PRAVILNO BRIJANJE I NJEGA LICA

Ako spadate među one muškarce koji se briju, tada znate da to često zna biti dosadno, ponekad bolno i osjećate to kao još jedno nepotrebno gubljenje vremena. Najčešće to radite onako, na brzinu, jer se mora, ali vrlo vjerojatno to radite i nepravilno što može ostaviti neke neželjene posljedice na njegu lica. Stoga je pažljivo i pravilno brijanje jako važno, posebice za osobe s osjetljivom kožom ili kožnim problemima.

BRIJANJE KAO ZEN RITUAL

Brijanje može postati vaš mali zen ritual, samo vaših desetak minuta u kojima možete uživati! Sve što trebate jest pratiti 4 jednostavna koraka!

1. ČIŠĆENJE LICA I KREMA PRIJE BRIJANJA

Ovaj korak se najčešće izbjegava, a vrlo je bitan! Možda i najbitniji jer će pravilna priprema doprinjeti da brijanje bude ugodno i bez neželjenih posljedica. Brijanje je najbolje obaviti nakon tuširanja kada je lice napareno vlagom a pore su otvorene pa je sam proces manje agresivan prema koži lica. Stoga tijekom tuširanja dobro, dobro navlažite lice! Nekada je već ovo dovoljno, no ako želite još bolje brijanje tada iskoristite neki od proizvoda za prije brijanja. Mi vam preporučujemo kremu prije brijanja.

Na još vlažnu kožu nanesite kremu prije brijanja, dobro ju utrljajte. Krema će omekšati i hidratizirati vaše lice te ga pripremiti za sam proces brijanja. Meštar krema prije brijanja lagane je teksture, poboljšava tonus kože, a zbog svojih aktivnih sastojaka kožu ostavlja hidratiziranom, ugodno zategnutom, nježnom i glatkom.

2. BRIJANJE

Na tržištu postoje različiti brijači a na vama je da odaberete onaj tip koji je vama najbolji. Mi vam preporučujemo klasičan brijač sa običnim žiletom (lamicom) ili britvu. Možda vam zvuči čudno, ali sve više ljudi diljem svijeta sve više koriste upravo njih za brijanje. Prednosti ima puno, no o njima možda nekom drugom prilikom.

Za odlično brijanje potrebna su još dva sastojka – četka i sapun za brijanje. Ostavite četku u toploj vodi (najbolje prije tuširanja) i onda sa vlažnom četkom, kružnim pokretima po sapunu napravite bogatu pjenu. Pjenu četkom nanesite na lice. Dok četkom nanosite pjenu, masirate lice, radite mali piling, podižete dlačice i dodatno omekšavate kožu licu i same dlačice te tako dodatno pripremate
lice za brijanje. Dobra pjena pružit će vam dobru zaštitu kože lica od neželjenih porezotina, a zbog svoje klizavosti sam proces brijanja učinit će lakšim i ugodnijim. I sada se još samo trebate – obrijati! I tu postoje neke male tajne, ali i o njima možemo drugom prilikom. 😉

Meštar sapun za brijanje sadrži aloe veru, shea i kakao maslac te hidratizira, ostavlja Vašu kožu glatkom i pomaže u zaštiti kože od iritacija poboljšavajući klizanje brijača.

3. NJEGA NAKON BRIJANJA

Nakon brijanja, lice obavezno dobro isperite hladnom vodom. Na taj način zatvarate pore lice, ali i moguće mikro posjekotine. Nakon toga nanesite na lice losion poslije brijanja. Ako imate osjetljiviju kožu ili jednostavno ne volite peckanje i zatezanje, tada preporučujemo prirodni losion poslije brijanja.

Meštar losion poslije brijanja namijenjen je njezi lica nakon brijanja. Ekstrakti ploda krastavca i korijena sladića, aloe vera gel, proteini riže i vitamin B5 podarit će koži potrebnu vlagu. Lagane je teksture, brzo se upija te ostavlja kožu ugodno hidratiziranom, njegovanom i baršunasto mekom.

4. NJEGA LICA

Za sam kraj preporučujemo vam još jedan korak. Učestalo brijanje naime može donijeti stres koži i izazvati iritacije, stoga je potrebna svakodnevna hidratacija i njega lica. Meštar revitalizirajuća hidratantna krema Picigin namijenjena je svakodnevnoj njezi suhe i osjetljive kože lica te dubinski hidratizira i njeguje kožu lica. Uz ova četiri jednostavna koraka, brijanje može postati gušt, a vaša koža će vam i te kako biti zahvalna! Slobodno pokušajte i sami se uvjerite!

Ukoliko vam se sve ovo čini kompliciranim (iako uopće nije) tada se možete odlučiti na jednostavan korak – puštanje brade! A ako ste se odlučili na njega, tada će vam trebati i kvalitetni proizvodi za njegu brade. Ali ne brinite. Imamo i njih!