Tko je Meštar?

Meštar je sinonim, vizija i obiteljska priča o tradiciji i kvaliteti. Moto „Ljudi, priroda i emocije“ naša je glavna vodilja u stvaranju i kreiranju kozmetičkih proizvoda.

Iako su vremena drevne alkemije daleko iza nas, priroda nam i dalje bezrezervno nudi sastojke i rješenja za brojne kozmetičke proizvode. Sve što treba jest poslušati šapat prirode. Stoga smo najbolje iz prirode pretočili u kompleksne formule te njezi kože pristupli ciljano i promišljeno, a ne stihijski.

Svojim proizvodima smo se htjeli odmaknuti korak dalje od sveprisutnog u muškoj kozmetici, pružiti potpuno prirodnu njegu muškarcima, a opet biti moderni i pratiti svjetske trendove. Naravno, kada živite u gradu podno Marjana, ime brenda MEŠTAR nametnulo se samo po sebi.

Titulom MEŠTAR časte se muškarci koji su vješti i stručni u onomu što rade, iskusni i mudri u svojoj profesiji, prepoznatljivi i poštovani u svakodnevnom životu pa se Meštar pokazao i kao odličan izbor imena brenda u svijetu muške kozmetike.

Meštar je svoj i drugačiji. Nije mu svejedno, sveprisutan je, prepoznatljiv i pažljiv u njezi kože, kose i brade.

Dizajn i mirisi naših linija proizvoda definiraju našu Dalmaciju. Brojevi služe razlikovanju tipa proizvoda; 1 je za kosu, 2 za lice, 3 za bradu i brkove, 4 za brijanje i 5 za ruke i tijelo.

Uz to su i dominantan prepoznatljiv grafički element koji pruža zanimljive vizualne mogućnosti, te nas podsjećaju na brojeve ulica i registracijske oznake barki u gradskim i otočkim lukama i uvalama diljem Dalmacije.

Mirisne linije se razlikuju bojom, koja im daje onaj inicijalni vidljiv i prepoztnaljiv pečat, no slojevitost rješenja potencira se njihovim nazivima i grafikom. Nazivi mirisnih linija su strogo i ciljano izabrani dalmatinski pojmovi, karakteristični za podneblje u kojem smo odrastali te su dio svakodnevnog života. Picigin, bagulina, balatura i dišpet – svaki pojam ima svoje objašnjenje na ambalaži i svaki pojam potiče i evocira neku drugu memoriju.

Pazilo se na detalje – picigin je razigran i svjež, balatura je mirisna i herbalna, bagulina ozbiljna, ali nježna. U grafikama su isprepleteni nostalgični kadrovi dalmatinskih gradova, elementi arhitekture, lokalne flore i faune, starih fotografija i retro ilustracija.

Taj vintage vibe kojim odiše MEŠTAR nam nikad neće dosaditi. Ima tu i Splita, Kaštela, Trogira, Zadra, Dubrovnika, Šibenika i drugih – manjih i većih gradova, no svi oni su utopljeni u jednu sasvim novu cjelinu koja ne preferira niti jedan, već oblikuje razglednicu – memoriju Dalmacije. Galebovi igraju picigin na plaži, balatura miriši na ružmarin koji raste u pitaru ispred kuće koja dočekuje kapetana, a bagulinu nosi onaj fini gospodin koji drži do sebe.